Privatumo politika

 

UAB AUTOCOM LT PRIVATUMO POLITIKA

 

Ši Privatumo politika taikoma asmens duomenų tvarkymui, kurį atlieka UAB „AUTOCOM LT“ (Bendrovė), buveinės adresas Savanorių pr. 129, LT-03150 Vilnius , Lietuva, tel. nr. (5) 2409546, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., nuomodama transporto priemones trumpalaikei ir ilgalaikei nuomai, teikdama kitas paslaugas, aptarnaudama asmenis jiems kreipiantis telefonu, el. paštu, socialiniais tinklais ir (ar) per interneto svetainę www.autocom.lt

Savo veiklą Bendrovė vysto ir gerina nuolat, todėl Bendrovė turi teisę pakeisti šią Privatumo politiką bet kuriuo metu, vadovaujantis taikytinais įstatymais ir kitais teisės aktais. Visi pakeitimai nedelsiant publikuojami Bendrovės interneto svetainėje.

Bendrovė visada elgiasi laikydamasi gerosios veiklos praktikos ir užtikrina, kad Jūsų privatumui nekils pavojus.

Šioje Privatumo politikoje aprašoma, kokius Jūsų asmens duomenis renkame ir kokiais tikslais juos tvarkome, kai kreipiatės į Bendrovę.

Šioje Privatumo politikoje taip pat pateikiama svarbi informacija apie duomenų apsaugą, ypač – apie Jums Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu  užtikrinamas duomenų subjekto teises.

Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte Privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančią interneto svetainę sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome nesilankyti mūsų svetainėje, nesinaudoti mūsų turiniu ir/ar paslaugomis.

Jei turite klausimų dėl Jūsų duomenų tvarkymo ar klausimų dėl Jūsų teisių, prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

SĄVOKOS

Asmens duomenys – bet kokia informacija apie fizinį asmenį, kurio tapatybė nustatyta arba kurio tapatybę galima nustatyti (duomenų subjektas); fizinis asmuo, kurio tapatybę galima nustatyti, yra asmuo, kurio tapatybę tiesiogiai arba netiesiogiai galima nustatyti, visų pirma pagal identifikatorių, kaip antai vardą ir pavardę, asmens identifikavimo numerį, buvimo vietos duomenis ir interneto identifikatorių arba pagal vieną ar kelis to fizinio asmens fizinės, fiziologinės, genetinės, psichinės, ekonominės, kultūrinės ar socialinės tapatybės požymius.

Asmens duomenų saugumo pažeidimas – saugumo pažeidimas, dėl kurio netyčia arba neteisėtai sunaikinami, prarandami, pakeičiami, be leidimo atskleidžiami persiųsti, saugomi arba kitaip tvarkomi asmens duomenys arba prie jų be leidimo gaunama prieiga.

BDAR / Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas – 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas).

Duomenų gavėjas – fizinis arba juridinis asmuo, valdžios institucija, agentūra ar kita įstaiga, kuriai atskleidžiami asmens duomenys, nesvarbu, ar tai trečioji šalis ar ne.

Duomenų subjektas – Bendrovės darbuotojas, klientas ar kitas fizinis asmuo, kurio asmens duomenis tvarko Bendrovė.

Duomenų tvarkymas reiškia bet kurią operaciją ar operacijų rinkinį, automatiniais arba neautomatiniais būdais atliekamus su asmens duomenimis, tokius kaip: rinkimas, užrašymas, rūšiavimas, saugojimas, adaptavimas ar keitimas, atgaminimas, paieška, naudojimas, atskleidimas perduodant, platinant ar kitu būdu padarant juos prieinamus, išdėstymas reikiama tvarka ar sujungimas derinant, blokavimas, trynimas ar naikinimas.

Duomenų tvarkytojas – juridinis asmuo, kuris Bendrovės vardu tvarko asmens duomenis.

 

DUOMENŲ TVARKYMAS

Į Jūsų privatumą žiūrime labai rimtai. Bendrovė asmens duomenys tvarko tiksliai, sąžiningai ir tik tokiais tikslais, kuriais buvo renkami, laikantis teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo principų ir reikalavimų.

Visus asmens duomenis renkame, saugome ir tvarkome vadovaudamiesi Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu, Lietuvos Respublikos teisės aktų nuostatomis, reglamentuojančių klientų teises ir neperduodame jų jokioms trečiosioms šalims, nebent tai padaryti būtume įpareigoti įstatymais, kitais teisės aktais arba jei tai būtų būtina mūsų paslaugoms teikti, arba jei jūs aiškiai sutiktumėte, kad jūsų duomenys būtų perduodami.

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis tokiais pagrindais:

  •  Sutikimo pagrindu, kuri Jūs išreiškiate aktyviais veiksmais, t.y. kreipdamiesi į mus ir pateikdami asmens duomenis, arba kitais aktyviais savo veiksmais;
  • Tarpusavio sutarties įvykdymo pagrindu;
  • Mūsų teisėtų interesų įgyvendinimui (pvz. internetos svetainės administravimas ir kt.);
  • Tam, kad įvykdytumėme teisės aktuose nustatytas mums pareigas.

 

Klientų asmens duomenų tvarkymas

Mes galime tvarkyti šiuos klientų asmens duomenis:

  • Asmeniniai kliento duomenys (vardas, pavardė, gimimo data);
  • Kontaktiniai klientų duomenys (el. pašto adresas, tel. numeris, gyv. vietos adresas);
  • Kliento asmens duomenys, kuriuos Bendrovei būtina tvarkyti siekiant įvykdyti tarpusavio sutartį (kliento vairuotojo pažymėjimo duomenys, naudojimosi automobiliu data ir laikas, automobilio buvimo vieta ir nuvažiuotas atstumas ir kt.);
  • Kiti duomenys, kuriuos klientas pateikia sudarant ir vykdant tarpusavio sutartį.

 

Mes visais atvejais įsipareigojame, kad visi surinkti kliento asmens duomenys bus tvarkomi tik tokia apimtimi, kiek tai yra būtina užtikrinti tinkamą Mūsų paslaugų teikimą, su tuo susijusius kitus tikslus ir mus saistančių teisinių prievolių įvykdymą.

 

Lojalumo ir nuolaidų programos vykdymas, tiesioginės rinkodaros vykdymas

Bendrovė Jūsų asmens duomenis tvarko ir tais atvejais, kai Jūs sutinkate dalyvauti Bendrovės organizuojamoje lojalumo ir nuolaidų programoje ir (ar) tiesioginės rinkodaros tikslu (pvz. siųsti naujienlaiškius, pateikti individualiai pritaikytus reklaminius skelbimus, siųsti pranešimus apie akcijas ir kt.).

Jums dalyvaujant Lojalumo ir nuolaidų programoje, Bendrovė tvarko Jūsų vardą, pavardė, užsakymų istoriją, kliento paskyros informaciją.

Tiesioginės rinkodaros tikslu, Bendrovė tvarko Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą.

Lojalumo ir nuolaidų programos, tiesioginės rinkodaros vykdymo tikslais Bendrovė Jūsų asmens duomenis tvarko Jūsų sutikimo pagrindo, kuris išreiškiamas Jūsų aktyviais veiksmais. Bet kuriuo metu Jūs turite teisę atšaukti savo duotą sutikimą. Sutikimo atšaukimas neturi įtakos asmens duomenų tvarkymo teisėtumui iki Jūsų sutikimo atšaukimo.

 

Asmens duomenų tvarkymas asmenų aptarnavimo atvejais

Bendrovė Jūsų asmens duomenis taip pat tvarko ir tais atvejais, kai Jūs su mumis susisiekate, pateikiate užklausą, klausimus, siunčiate informaciją nurodytais kontaktais Bendrovė interneto svetainėje.

Bendrovė Jūsų asmens duomenis tvarko siekdama administruoti užklausas ir skundus, atsakyti į Jūsų užklausas, užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, saugodami ir gindami Bendrovės teises ir teisėtus interesus. Savo duomenis mums pateikiate sutikimo pagrindu, kuris išreiškiamas Jūsų aktyviais veiksmais, t.y. kreipimusi į mus.

Jūsų asmens duomenys yra ištrinami išnagrinėjus Jūsų kreipimąsi į Bendrovę. Siekdami įgyvendinti Bendrovės teisėtą interesą kaupti įrodymus apie gautas užklausas, atsakymus į jas, taip pat suteiktas paslaugas ir turėtą kontaktą, priklausomai nuo duomenų rūšies ir aplinkybių, tam tikrais atvejais gali būti saugomi ilgiau, tol, kol atitinka tikslus, kuriems buvo surinkti.

Ilgesnis Jūsų asmens duomenų saugojimas gali būti vykdomas tais atvejais, kai:

  • Būtina, kad Bendrovė galėtų apsiginti nuo pareikštų reikalavimų, pretenzijų ar ieškinių;
  • Jūsų duomenys būtini tinkama ginčo, skundo išsprendimui;
  • Esant pagrįstų įtarimų dėl neteisėtos veikos, dėl kurios pradėtas tyrimas;
  • Esant kitiems teisės aktuose numatytiems pagrindams.

Bet kuriuo atveju, suėjus nurodytam terminui, Jūsų asmens duomenys bus sunaikinti.

Pabrėžiame, kad teikdami užklausas, klausimus ar kitą informaciją Bendrovei pateikite minimalų kiekį asmeninės informacijos. Pateikite tik tuo asmens duomenis, kurie būtini tiems tikslams, dėl kurių siunčiamas laiškas, prašymas ar užklausa atsakyti, įvykdyti.

Prašome laiško, prašymo, pridedamų dokumentų pavadinimuose nenaudoti vardo, pavardė, tel. numerio, el. pašto adreso, banko sąskaitos numerio, specialių (jautrių duomenų) irk t. Laiško, užklausos ar prašymo tekste, nenurodyti tokių asmens duomenų kaip asmens kodas, sveikatos ar kitų specialių (jautrių) duomenų, finansinių duomenų ir kitų perteklinių ir nereikalingų duomenų.

 

Asmens duomenų tvarkymas interneto svetainėje

Bendrovė turi teisę administruoti Jūsų sukurtą vartotojo paskyrą svetainėje www.autocom.lt. Jums sukūrus vartotojo paskyrą, Bendrovė tvarkys Jūsų vardą, pavardę, vartotojo paskyros prisijungimo duomenis bei vartotojo paskyros sukūrimo datą.

Bendrovė Jūsų asmens duomenis tvarko siekiant kontroliuoti vartotojų paskyrų srautą ir užtikrinti Jūsų patogumą, naudojantis interneto svetaine www.autocom.lt. Jūsų pateikti asmens duomenys nėra teikiami jokiems duomenų gavėjams. 

Kai lankotės mūsų interneto svetainėje, Bendrovė taip pat gali rinkti ir tvarkyti lankytojo IP adresą, tinklo ir vietos duomenis. Duomenys yra renkami slapukų ir kitų panašių technologijų pagalba vartotojų sutikimo pagrindu.

Slapukai yra mažos tekstinės rinkmenos, kurias mūsų interneto svetainė nori patalpinti Jūsų kompiuteryje ar kituose prie interneto prisijungusiuose įrenginiuose, tokiuose kaip planšetiniai kompiuteriai ar išmanieji telefonai. Jei Jūsų naršyklės nustatymai priima slapukus, Jūsų naršyklė tekstą prideda mažos rinkmenos pavidalu.

Dauguma Bendrovės naudojamų slapukų yra būtini interneto svetainės veikimui ir yra techniniai. Dauguma slapukų iš Jūsų įrenginio ištrinami pasibaigus jūsų naršyklės sesijai (sesijos slapukai). Būtinuose slapukuose saugomą informaciją naudojame tik tam, kad pateiktume reikalingą informaciją interneto svetainėje.

Bendrovė taip pat naudoja ir netechninius slapukus:

 

Slapuko pavadinimas

Aprašymas

Sukūrimo momentas

Galiojimo laikas

Naudojami duomenys

NID

Sisteminis slapukas naudojamas Google žemėlapio nustatymams

Apsilankius svetainėje su Google žemėlapiu

1 metai

Unikalus identifikatorius

TawkConnection Time

Sisteminis pagalbos bloko slapukas

Pirmo įėjimo į puslapį metu

Naršant puslapyje sesijos metu

Unikalus identifikatorius

_dc_gtm_UA-80048190-4

Statistikos slapukas

Apsilankius svetainėje

Naršant puslapyje sesijos metu

Speciali reikšmė

IDE

,,Doubleclick“ slapukai įvairioms jų paslaugoms, naudojami reklamos tikslais

Apsilankius svetainėje

1 metai

Unikalus identifikatorius

_ga

Statistikos slapukas

Apsilankius svetainėje

2 metai

Unikalus identifikatorius

_gat

Statistikos slapukas

Apsilankius svetainėje

Naršant puslapyje svetainės metu

Speciali reikšmė

_gid

Statistikos slapukas

Apsilankius svetainėje

24 val.

Unikalus identifikatorius

_hjlncludedlnSample

Statistikos ir lankytojo veiksmų sekimo slapukas

Apsilankius svetainėje

1 metai

Speciali reikšmė

A2c4b989ad9fcbf4dd192c94ad663f10

Sisteminis slapukas svetainės kalbai nustatyti

Apsilankius svetainėje

Naršant puslapyje sesijos metu

Kalbos identifikatorius

 

Slapukų pranešime jums pateikiama informacija apie tai, kad naudojame slapukus. Tęsdami naudojimąsi mūsų interneto svetaine bei sutikdami po to, kai parodome slapukų pranešimą, sutinkate su slapukais bei patvirtinate, kad esate informuotas apie juos. Savo naršyklę galite sukonfigūruoti taip, kad atsisakytumėte kai kurių ar visų slapukų ar kad būtų prašoma Jūsų leidimo prieš juos priimant. Informaciją apie tai, kaip galite pakeisti savo naršyklės nustatymus, rasite apsilankę www.aboutcookies.org arba www.allaboutcookies.org.

Daugiau informacijos apie slapukų tvarkymą galite rasti čia:

 

Vaizdo stebėjimas

Siekdami užtikrinti Jūsų bei mūsų darbuotojų saugumą, taip pat apsaugoti Bendrovės turtą nuo vagysčių, Jums lankantis mūsų automobilių nuomos punktuose esate filmuojami. Vaizdo įrašus peržiūrime incidentų, vagysčių ar kitų nusikalstamų veikų atveju, siekiant apginti savo nukentėjusių asmenų teisėtus interesus.

 

Telefoninių pokalbių įrašymas

Siekdami rinkti įrodymus apie būsimų sandorių sąlygas ir (arba) sudaromus bei vykdomus sandorius, Bendrovė įrašo visus telefoninius pokalbius. Kiekvieną kartą prieš pradedant įrašyti pokalbį, Jūs būsite perspėtas, kad Jūsų telefoninis pokalbis su Bendrove bus įrašinėjamas. Jums paliekama teisė nesutikti su telefoninio pokalbio įrašymu ir asmeniškai atvykti į Bendrovės automobilių nuomos punktą.

 

DUOMENŲ TVARKYTOJAI. DUOMENŲ GAVĖJAI

Bendrovė, vadovaudamasi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatomis, turi teisę pasitelkti duomenų tvarkytojus. Su jais sudaroma asmens duomenų tvarkymo sutartis atsižvelgiant į minėto reglamento reikalavimus. Duomenų subtvarkytojai negali būti pasitelkti be Bendrovės sutikimo.

Bendrovė pasitelkia duomenų tvarkytojus tik tais atvejais, kai tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmų negali atlikti pati, t.y.:

  • Kompiuterinių programų priežiūra, prieiga prie klientų ir darbuotojų duomenų;
  • Buhalterinės programos administravimas;
  • Klientų duomenų bazės priežiūra.

Šie paslaugų teikėjai imasi duomenų tvarkymo procedūrų Bendrovės vardu bei tik pagal Bendrovės nurodymus. Trečiosios šalys, kurios tvarko asmens duomenis, parenkamos atidžiai ir vadovaujantis taikomais duomenų apsaugos teisės aktais.

Tam tikromis aplinkybėmis Bendrovės išoriniams paslaugų teikėjams gali būti suteikta prieiga prie jūsų asmens duomenų, tačiau tik nurodytais duomenų tvarkymo tikslais. Pagal sutartis, tokios trečiosios šalys yra įpareigotos užtikrinti, kad jų duomenų apsaugos lygis būtų bent jau lygiavertis tam, kurį užtikrina Bendrovė bei reikalauja taikomi teisės aktai. Visi Bendrovės vardu tvarkomi duomenys išlieka Bendrovės kontrolėje. Nuolatos stebima atitiktis Bendrovės nurodymams, duomenų apsaugos lygiams bei sutartiniams įsipareigojimams, sudarytiems su duomenų tvarkytoju.

Neparduodame, nekeičiame ir jokiu kitu būdu neteikiame jūsų Asmeninės informacijos trečiosioms šalims iš anksto nepranešę apie tai vartotojams. Taip pat galime atskleisti informaciją, jei to reikalaujama įstatymų numatyta tvarka, įgyvendinant mūsų Svetainės politiką arba siekiant apsaugoti mūsų ar kitų teises, nuosavybę ar saugumą.

 

NUORODOS Į KITAS SVETAINES

Mūsų Svetainėje gali būti pateikiamos nuorodos į kitas svetaines, kurios mums nepriklauso ar kurių neadministruojame. Atkreipkite dėmesį, kad mes neprisiimame atsakomybės už tokių svetainių ar trečiųjų šalių privatumo politiką. Atkreipkite dėmesį, kada esate nukreipiami iš mūsų Svetainės į kitas svetaines, todėl perskaitykite kiekvienos svetainės, kurioje gali būti renkama asmeninė informacija, privatumo politiką.

 

 

DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS IR JŲ ĮGYVENDINIMAS

Duomenų subjektų teises Bendrovė įgyvendins nepagrįstai nedelsdama, tačiau bet kuriuo atveju ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo, pateiks duomenų subjektui informaciją apie veiksmus, kurių ėmėsi gavus prašymą. Vieno mėnesio laikotarpį Bendrovė gali pratęsti dar dviem mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių, tačiau bet kokiu atveju Bendrovė per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo informuos Jus apie tokį pratęsimą, kartu nurodys ir vėlavimo priežastis. Duomenų subjektui teikiant prašymą, Duomenų subjektas turi pateikti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją.

Jums Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas užtikrina duomenų subjekto teises. Bet kuriuo metu, Bendrovei tinkamai įsitikinus Jūsų tapatybe, turite teisę:

  • būti informuotas apie duomenų tvarkymą

Bendrovė Jums suteiks visą informaciją, kurią turite teisę gauti ir kuri nėra nurodyta šioje asmens duomenų apsaugos politikoje, pavyzdžiui: jei yra, asmens duomenų gavėjus; asmens duomenų saugojimo laikotarpius arba, jei tai neįmanoma, kriterijus, taikomus tam laikotarpiui nustatyti; teisę prašyti, kad Bendrovė leistų susipažinti su duomenų subjekto asmens duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą, arba teisę nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi, taip pat teisę į duomenų perkeliamumą; tai, ar asmens duomenų pateikimas yra teisės aktais arba sutartyje numatytas reikalavimas ir pan.

  • susipažinti su tvarkomais duomenimis

Bendrovė Jums patvirtins, ar su Jumis susiję asmens duomenys yra tvarkomi, o jei tokie asmens duomenys yra tvarkomi, suteiks visą reikiamą informaciją: duomenų tvarkymo tikslus; atitinkamų asmens duomenų kategorijas; duomenų gavėjus arba duomenų gavėjų kategorijas, kuriems buvo arba bus atskleisti asmens duomenys; asmens duomenų saugojimo laikotarpius arba, jei neįmanoma, kriterijus, taikomus tam laikotarpiui nustatyti; teisę prašyti duomenų valdytojo ištaisyti arba ištrinti asmens duomenis ar apriboti su duomenų subjektu susijusių asmens duomenų tvarkymą arba nesutikti su tokiu tvarkymu; kai asmens duomenys renkami ne iš duomenų subjekto, visą turima informacija apie jų šaltinius. Bendrovė pateiks tvarkomų asmens duomenų kopiją. Kai duomenų subjektas prašymą pateikia elektroninėmis priemonėmis, informacija pateikiama įprastai naudojama elektronine forma.

  • reikalauti ištaisyti duomenis

Duomenų subjektas turi teisę Bendrovės reikalauti, kad ji nepagrįstai nedelsdama ištaisytų netikslius Jūsų asmens duomenis. Atsižvelgiant į tikslus, kuriais duomenys buvo tvarkomi, duomenų subjektas turi teisę reikalauti, kad būtų papildyti neišsamūs asmens duomenys.

  • reikalauti ištrinti duomenis („teisė būti pamirštam“)

Esant pagrindui (pavyzdžiui, asmens duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriais jie buvo renkami ir pan.), galite reikalauti, kad Jūsų asmens duomenys būtų ištrinti.

  •  apriboti duomenų tvarkymą

Jūs galite reikalauti apriboti Jūsų duomenų tvarkymą, jei tai atitinka Bendrajame duomenų apsaugos reglamente apibrėžtus kriterijus, pavyzdžiui, Bendrovei nebereikia Jūsų asmens duomenų duomenų tvarkymo tikslais, tačiau jų reikia Jums siekiant apginti teisinius reikalavimus; Jūs ginčijate duomenų tikslumą laikotarpiui, per kurį Bendrovė gali patikrinti asmens duomenų tikslumą ir pan.

  • į duomenų perkeliamumą

Tais atvejais, kai Bendrovė tvarko Jūsų asmens duomenis automatizuotomis priemonėmis Jūsų sutikimu arba sudarytos sutarties su Bendrove pagrindu Jūs turite teisę gauti savo pateiktus asmens duomenis susistemintu ir kompiuterio skaitomu formatu, ir juos persiųsti kitam duomenų valdytojui, o Bendrovė nesudarys tam kliūčių. Jūs turite teisę, kad Bendrovė Jūsų asmens duomenis persiųstų kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai įmanoma.

  • nesutikti

Jūs turite teisę bet kuriuo metu nesutikti, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi, kai toks duomenų tvarkymas vykdomas Bendrovės teisėtiems interesams pasiekti, išskyrus kai Bendrovė duomenis tvarko dėl priežasčių, kurios yra viršesnės už duomenų subjekto interesus, teises ir laisves, arba siekiant apginti teisinius reikalavimus.

Kai asmens duomenys tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais, duomenų subjektas turi teisę bet kuriuo metu nesutikti dėl tolesnio duomenų tvarkymo rinkodaros tikslais. Jums prieštaraujant duomenų tvarkymui tiesioginės rinkodaros tikslais, Bendrovė Jūsų asmens duomenų tokiais tikslais nebetvarkys.

Kad įgyvendintumėte bet kurias šiame skirsnyje įvardytas teises, galite kreiptis į Bendrovę nurodytais kontaktais. Nepaisant bet kokių kitų teisių gynimo priemonių, taip pat turite teisę bet kuriuo metu pateikti skundą priežiūros institucijoms.

Bendrovė rekomenduoja visais atvejais prieš teikiant skundą susisiekti su mumis nurodytais kontaktiniais duomenimis, kad būtų surastas greitas ir tinkamas problemos sprendimas.

 

ASMENS DUOMENŲ SAUGUMO PAŽEIDIMAI

Bendrovė apie asmens duomenų saugumo pažeidimą visuomet praneš Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, išskyrus, kai toks pažeidimas nekels pavojų asmenų teisėms ir laisvėms. Jei dėl pažeidimo pobūdžio ir rizikos rimtumo kiltų didelė grėsmė fizinių asmenų teisėms ir laisvėms, Bendrovė apie pažeidimą privalo pranešti ir Jums, kaip duomenų subjektui. Apie pažeidimus teikiami pranešimai Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nustatyta tvarka.

Pranešime duomenų subjektui aiškia ir paprasta kalba (siunčiant pranešimą el. paštu, SMS, paštu ar pan.) turėtų būti pateikiama:

  • pažeidimo pobūdžio aprašymas;
  • duomenų apsaugos pareigūno kontaktiniai duomenys;
  • tikėtinų pažeidimo pasekmių aprašymas;
  • priemonių, kurių ėmėsi Bendrovė, kad būtų pašalintas pažeidimas, aprašymas;
  • kita informacija, kuri Bendrovės manymu turėtų būti pateikta duomenų subjektui.

Jei pranešimo pateikimas pareikalautų neproporcingai daug pastangų, vietoj to apie įvykusį pažeidimą Bendrovė paskelbs viešai savo interneto svetainėje.

Bendrovė esant pažeidimui pranešimo duomenų subjektui neteiks, jeigu: buvo įgyvendintos tinkamos apsaugos priemones asmens duomenims, kuriems pažeidimas turėjo poveikio; iš karto po pažeidimo, Bendrovė ėmėsi priemonių, kuriomis užtikrinama, kad nebegalėtų kilti didelis pavojus asmenų teisėms ir laisvėms; tai pareikalautų neproporcingai daug pastangų susisiekti su asmenimis. Tokiu atveju apie pažeidimą paskelbiama viešai.

 

DUOMENŲ SAUGUMAS

Bendrovė itin atsargiai saugo Jūsų asmens duomenis naudodama tinkamas duomenų apsaugos priemones. Jos apima: aktyvų ir reaktyvų rizikos valdymą, programinės įrangos periodinį atnaujinimą, antivirusinių programų naudojimą, prieigos kontrolės ir apsaugos sistemas, kontroliuojamą prieigos / vartotojo teisių suteikimą ir priežiūrą, įgūdžių užtikrinimą organizuojant su asmens duomenų tvarkymu susijusio personalo mokymus, o taip pat atliekant duomenų tvarkytojų vertinimą bei atranką. Popieriniai dokumentai yra laikomi patalpose, kuriose yra taikomos tinkamos apsaugos priemonės. Asmenys, dirbantys su asmens duomenimis, yra saistomi konfidencialumo pareigų nustatytų teisės aktuose, duomenų valdytojo vidaus norminiuose aktuose ir (arba) konfidencialumo susitarimų. Daromos atsarginės duomenų kopijos. Bendrovė nuolat atnaujina savo vidaus praktiką.

 

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Savo veiklą Bendrovė vysto ir gerina nuolat, todėl Bendrovė turi teisę pakeisti šią Privatumo politiką bet kuriuo metu, vadovaujantis taikytinais įstatymais ir kitais teisės aktais. Visi pakeitimai nedelsiant publikuojami Bendrovės interneto svetainėje.

Ši Privatumo politika peržiūrima periodiškai, bet ne rečiau kaip kartą per du metus.